Bedrifter bør bruke fotograf!

Hvorfor er det rett for en bedrift å benytte seg av en fotograf?
I 2018 i en tid hvor alle har ett kamera i lomma, med mulighet for å ta bilder, legge på filter, tekst, lenker og emojis som for 20år siden ville vært helt umulig; hvorfor i alle dager skal man da leie en fotograf?
Fordi det ikke er kameraet som tar bildet. Det bør være åpenbart for de fleste, men stadig vekk kan man se bilder ment for å promotere en bedrift tatt med et mobilkamera. Det er gjerne litt rot i bakgrunnen, bildet er eksponert feil eller rett og slett destruert av "redigering" gjort rett på mobilen.
En bedrift hvis ansatte er publikums første møte med bedriften er også publikums første møte med bedriften på sosiale medier. Er det da greit å vise bedriftens ansikt mot verden i en kaffeteria, eller i gang med søppelbøtta i bakgrunnen? Eller kan lyssetting og en passende bakgrunn gjøre et bilde tatt av en profesjonell gjøre at bedriften virker som de vet hva de gjør, at et profesjonelt fotografi viser at bedriften er profesjonelle i sitt marked?
En lokal fotograf (ikke meg) tok studioportretter av det lokale ishockeylaget, korrekt lyssatt i poseringer som viser spillere som tøffe. Bakgrunnen hadde et skjær av lagets farger uten å dominere bildet. Utad økte synet på laget, fra et lag med "de som liker seg på isen", til "wow, vi har jo et ordentlig ishockeylag her i byen".
Når man leier fotograf, betaler man ikke for et bilde man kunne tatt selv. Man betaler for studier i fargeteori, posering, retusjering, komposisjon og merkverdighet. Visste du f.eks at et øye dras mot det lyseste i bildet? Da er det viktig at det lyseste er viktig! Visste du at vi i vesten ser på et bilde fra øverst til venstre, mens i asia begynner de øverst til høyre? Fotografen vet dette, og kan bruke slik kunnskap for å hjelpe din bedrift. Ikke bare med portretter, men bilder av hva bedriften omsetter. Ta kontakt med en fotograf i nærheten av din bedrift og hør hva han eller hun kan hjelpe din bedrift med!